POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

SAD žele da blokiraju sve izlaze ka kriptu pre puštanja digitalnog dolara

Pojavili su se izveštaji da su američki zvaničnici, uključujući Gerija Genslera, predsednika Komisije za hartije od vrednosti (SEC), lobirali kod svojih kolega iz Velike Britanije i Kanade da pooštre ograničenja za kripto industriju.

Balaji Srinivasan, bivši glavni tehnološki direktor u Coinbase, opisuje ovu akciju kao pokušaj „blokiranja izlaza pre puštanja digitalnog dolara“.

Prema Eleanor Terrett, novinarki Fox Business-a, SAD ubeđuju druge zemlje da krenu njihovim stopama i ograniče kriptovalute. Terrett je primetila da se britanski finansijski regulator (FCA) navodno sprema da objavi stroža ograničenja za kripto industriju u narednim nedeljama.

Međutim, kripto advokat sa korisničkim imenom cripto_caesar1 na Tviteru osporio je informaciju novinara Fox Business rekavši:

Ovo je netačno. FCA je uvek bila prilično kripto-prijateljska. Osim toga, Velika Britanija je lider u zakonu i regulativi i ne ugleda se na SAD na tom frontu. Dakle, vaši izvori su verovatno netačni.

Bez obzira na to, izveštaji sugerišu da je kanadska rekonstrukcija kripto industrije već u toku, uz ograničenja količine kripto imovine koju pojedinci mogu kupiti na berzi. Kanađani mogu da kupe samo oko 30 hiljada dolara godišnje određenih kriptovaluta, kao što su Bitcoin i Ethereum.
Većina banaka u Kanadi takođe ne dozvoljava da prenesete bilo šta putem transfera koji se odnose na kriptovalute.

Korisnik Tvitera je dodao da većina banaka u Kanadi odbija da obrađuje transfere u vezi sa kriptovalutama, dodatno ograničavajući mogućnost pojedinaca da investiraju u kripto imovinu.

Izvor: Coin Edition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter