POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Sam Bankman-Fried provodi treću noć u ozloglašenom zatvoru u Njujorku!

Bivši izvršni direktor FTX-a, Sam Bankman-Fried, ulazi u svoju treću noć sa više od 1.500 drugih zatvorenika u jednom od najozloglašenijih zatvora u Njujorku – daleko od višemilionske petosobne kuće njegovih roditelja u Stanfordu.

Kaucija za suvlasnika FTX-a je povučena na saslušanju 11. avgusta od strane sudije Lewisa Kaplana.

MDC je federalni administrativni zatvor u Njujorku. To je objekat koji smešta pojedince pod saveznom nadležnošću. Objekat trenutno smešta preko 1.500 zatvorenika, ali je izgrađen da primi samo 1.000.

Očekuje se da će Bankman-Fried provesti najmanje naredna dva meseca u objektu dok čeka svoje  suđenje, iako su njegovi advokati već podneli žalbu za reviziju povlačenja kaucije.

Na žalost Bankman-Frieda, ovaj zatvor dugo je bio umešan u skandale koji uključuju zlostavljanje zatvorenika i korupciju.

Bivši upravnik Cameron Lindsay je 2019. godine rekao da je MDC “jedan od najproblematičnijih, ako ne i najproblematičniji objekat među svim zatvorima”.

U aprilu su tužioci optužili čuvara da je uzimao mito u zamenu za krijumčarenje zabranjenih stvari poput telefona, cigareta i droge.

U zimskim mesecima 2019. godine objekat je pretrpeo sedmodnevni prekid napajanja, zbog čega su zatvorenici ostali bez grejanja.

U ovom zatvoru su prethodno bili smešteni mnogi poznati, uključujući umetnike poput 6ix9inea, R. Kellya i Fetty Wapa.

Martin Shkreli, poznat kao “farmaceutski momak”, takođe je boravio u zatvoru MDC u Bruklinu, zajedno sa saučesnicom Džefrija Epstajna u trgovini ljudima, Gislaine Maxwell.

Do skoro je Bankman-Fried bio na slobodi, ograničen na kuću svojih roditelja vrednu 4 miliona dolara u Palo Altu, koja ima pet spavaćih soba i bazen.

Povlačenje Bankman-Friedove kaucije došlo je nakon otkrivanja dnevnika bivše izvršne direktorke Alameda Research-a, Caroline Ellison, za The New York Times, gde je opisivala svoja osećanja prema Bankman-Friedu i svojoj ulozi u kompaniji.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter