POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Saudi Aramco kupuje Valvoline Global Products Business za 2,65 milijardi dolara

Kompanija za proizvode za održavanje vozila Valvoline objavila je u ponedeljak da prodaje svoju Valvolineovu diviziju Global Products kompaniji Saudi Aramco za 2,65 milijardi dolara u gotovini.

Prema Valvoline-u, promena će mu omogućiti da se fokusira na sektor maloprodajnih usluga.
Očekivani neto novčani prihod od 2,25 milijardi dolara, prema korporaciji, biće iskorišćen za ubrzanje povrata kapitala akcionarima, otplatu duga i ulaganja u odeljenje maloprodajnih usluga.

„Nakon zatvaranja, fokusiraćemo se na naše vodeće poslovanje na tržištu maloprodajnih usluga, uključujući dalje unapređenje putanje našeg rasta i modela usluga svetske klase.
Maloprodajne usluge će imati koristi od snažnog bilansa stanja i jasne strategije za stvaranje vrednosti, uključujući širenje našeg svetskog- klasni model usluge preventivnog održavanja automobila za vlasnike električnih vozila, proizvođače originalne opreme i vozne parkove kako se automobilski park razvija“, objasnio je Sem Mičel, izvršni direktor kompanije Valvoline.

Aramco očekuje dugoročnu potražnju za petrohemijom i sporazum mu pomaže da iskoristi ta očekivanja, izgrađujući svoje prisustvo u sektoru.

„Valvolineov Global Products Business savršeno se uklapa sa Aramcovom strategijom rasta za maziva jer će iskoristiti našu globalnu proizvodnju baznih ulja, doprineti našim mogućnostima istraživanja i razvoja i ojačati naše postojeće odnose sa OEM proizvođačima,“ rekao je Mohamed Kahtani, stariji potpredsednik Downstream sektora kompanije Aramco.

Uprkos početnom porastu, akcije Valvolinea su u ponedeljak zaključile pad od 2,7%.

Valvoline je naveo da očekuje povećanje maloprodajnih usluga u iznosu od približno 1,5 milijardi dolara u fiskalnoj 2022., što je povećanje od više od 20% u odnosu na fiskalnu 2021.
Takođe su iz kompanije naveli da očekuju preliminarno prilagođeni prihod po akciji od 0,58 dolara i preliminarni prihod od 957 miliona dolara u trećem kvartalu 2022.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter