POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Schneider Electric pristaje na kupovinu ostatka britanske softverske firme Aveva za 9,4 milijarde funti

Kompanija Schneider Electric SE objavila je u sredu da je postigla sporazum o kupovini 40% AVEVA Group PLC koje već nije u vlasništvu, u ugovoru koji vrednuje britansku softversku firmu na više od £ 9.4B.

Francuska industrijska kompanija je u saopštenju navela da će zainteresovane strane Aveve dobiti 3.100 penija za svaku svoju akciju, što predstavlja premiju od 41 odsto u odnosu na završnu cenu akcije Aveve 23. avgusta.

Takođe će biti isporučena privremena dividenda do 13 penija po akciji Aveve vezana za šestomesečni period trgovanja koji je završen 30. septembra, dodao je Šnajder.

„Schneider Electric veruje da će mu ova akvizicija omogućiti da zauzme holistički pristup digitalizaciji u svim operacijama klijenta i poboljšanja u postepenim promenama kroz smanjenje intenziteta energije, ugljenika i resursa, ubrzavajući puteve korisnika efikasnosti i održivosti“, navodi se u saopštenju.

Šnajder, koji poseduje skoro 60% Aveve, preuzeo je većinsku kontrolu nad firmom sa sedištem u Kembridžu, u Velikoj Britaniji, nakon obrnutog preuzimanja 2017.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter