POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

SEC kuca na vrata i Circle-u?

Na Tviteru su se pojavile glasine da je izdavalac stabilnog koina, USDC, primio obaveštenje o parnici od američkog regulatora za hartije od vrednosti (SEC). Međutim,  izvršni direktor Circlea je odbacio tu tvrdnju.

Emitent USDC-a, Circle, je demantovao glasine da je primio „Wells Notice“ zbog svog stabilnog coin-a vezanog za američki dolar.

Dana 14. februara, sada obrisani tvit reporterke Fox Business-a Eleanor Terrett, tvrdi da je Komisija za hartije od vrednosti SAD naredila Circle-u da prekine emitovanje USDC-a zbog toga što je stabilcoin neregistrovana hartija od vrednosti.

Međutim, glasine je brzo odbacio Dante Disparte, glavni strateški direktor i šef globalne politike u Circle Pay. Odgovarajući na Tviteru samo 15 minuta nakon Teretovog tvita, Disparte je rekao da njegova firma nije primila Wells-ovo obaveštenje.

Wells-ovo obaveštenje je zvanično obaveštenje koje šalje SEC i obaveštava primaoca da agencija planira da pokrene mere izvršenja protiv njega.

U odgovoru na Circle-ovo poricanje, Terrett je rekla da je „išla na reč nekoliko izvora od poverenja“ i izvinila se za grešku.

Strahovi od regulatornih mera protiv izdavaoca stabilnih coin-a su ove nedelje porasli nakon što je Paxos Trust Company, izdavalac Binance USD, BUSD, potvrdio je da je primio Wells obaveštenje u kojem se navodi da nije registrovao ponudu prema saveznim zakonima o hartijama od vrednosti.

Upitan ranije ove nedelje da li je Circle dobio slično obaveštenje od SEC-a u vezi sa USDC-om, Disparte je rekao Cointelegraphu:

„Circle tvrdi da je USDC regulisana digitalna valuta u dolarima koja se izdaje kao sačuvana vrednost prema američkom zakonu o prenosu novca.

„Činjenice i okolnosti u bilo kojoj vrsti regulatorne akcije poput ove su različite, kao i strukturna i regulatorna razmatranja za svaku od kriptovaluta koje su u opticaju širom sveta“, dodao je on.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter