POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

SEC neće moći da kažnjava nikog iz Voyager-a dok traje restrukturiranje

Komisija za berzu i hartije od vrednosti Sjedinjenih Američkih Država (SEC) neće moći da kažnjava rukovodioce koji su uključeni u Voyager Digital bankrot, ako kompanija izda tokene bankrota kako bi pomogla u otplati pogođenim klijentima, rekao je stečajni sudija Majkl Vajls.

Komentari od Vajlsa došli su 6. marta, trećeg dana saslušanja u vezi sa planom kompanije Voyager da izda token za otplatu i proda imovinu od milijardu dolara Binance.US-u.

SEC je ranije tvrdio da bi token za otplatu predstavljao neregistrovanu ponudu hartija od vrednosti, dok Binance.US upravlja neregulisanom berzom hartija od vrednosti.

U dodatnoj izjavi o prigovorima, SEC je takođe prigovorio na pravnu zaštitu u kojoj se navodi da nijedna američka agencija, uključujući SEC, neće moći da podnese „bilo koji zahtev protiv bilo koje osobe zbog ili u vezi sa transakcijama restrukturiranja“.

U suštini, to znači da bi rukovodioci i savetnici za restrukturiranje uključeni u bankrot Voyagera bili zaštićeni od tužbi ako sprovedu plan stečaja, sve dok je odobren od suda.

SEC je opisao ove odredbe kao „izvanredne“ i „veoma neprikladne“, međutim, Vajls je objasnio da bi davanje takvih ovlašćenja SEC-u „ostavilo mač da visi nad glavama bilo koga ko će obaviti ovu transakciju“.

Advokat SEC-a Therese Scheuer međutim tvrdi da je pravna zaštita toliko široka da bi zaposleni i advokati Voyagera imali dozvolu da krše zakone o hartijama od vrijednosti. Nakon debate, advokati Voyagera su se složili da suze obim pravnih saopštenja, navodi Blumberg.

Trgovačka platforma je zvanično podnela zahtev za bankrot 5. jula u pokušaju da restrukturira firmu i „povrati vrednost“ za preko 100.000 klijenata.

Sud razmatra plan restrukturiranja kako bi Voyager izveo iz stečaja i poglavlja 11. Plan bi omogućio da kripto berza Binance.US dobije imovinu Voyager-a za 1.02 milijarde dolara — opcija za koju je Voyager rekao u to vreme da predstavlja „najvišu i najbolju ponudu za njegovu imovinu“.

SEC se usprotivio prodaji 22. februara, tvrdeći da bi aspekti plana restrukturiranja mogli da krše zakone o hartijama od vrednosti. Regulator je potom kritikovan zbog svog dvosmislenog obrazloženja na sudskom ročištu 2. marta.

U sudskom podnesku od 28. februara utvrđeno je da je 97% od 61.300 anketiranih vlasnika naloga otvorenih na Voyager platformi bilo za trenutni plan restrukturiranja koji uključuje Binance.US.

6d1e2541 0d6d 4869 89cc cd89d5c4031e
Vlasnik naloga iznosi rezultate glasanja: Izvor: Stretto.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter