POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

SEC prihvata zahtev BlackRock-a za Bitcoin ETF, signalizirajući regulatornu reviziju

Potvrda SEC-a označava početak zvaničnog procesa pregleda za BlackRock-ov ETF predlog.

Američka Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) je prihvatila aplikaciju BlackRock-a za spot Bitcoin ETF fond, nakon što je prethodno potvrdila sličnu aplikaciju Bitwise-a dan ranije.

Potvrda SEC-a označava početak zvaničnog procesa pregleda za BlackRock-ov ETF predlog. Iako je to početni korak u dugotrajnom regulatornom putovanju, signalizira spremnost SEC-a da istraži ideju o spot Bitcoin ETF-u i proceni njegov potencijalni uticaj na tržište.

ETF-ovi su investicioni fondovi koji obično prate određene indekse i često se trguju na berzama. U oblasti kriptovaluta, fond koji prati vrednost jednog ili više digitalnih tokena i sadrži različite kriptovalute poznat je kao kripto ETF.

U petak, 14. jula, regulator je takođe objavio da razmatra aplikacije za razne fondove, uključujući Wise Origin Bitcoin Trust, WisdomTree, VanEck i Invesco Galaxy.

Ulazak BlackRock-a u trku za spot Bitcoin ETF ima značajan značaj zbog njegovog statusa u finansijskoj industriji. U njihovoj aplikaciji za spot Bitcoin ETF uključen je dogovor o “deljenju nadzora” sa berzom kriptovaluta Coinbase.

Konkurencija među kompanijama koje teže da budu prve koje će lansirati Bitcoin ETF u Sjedinjenim Državama smatra se pozitivnim razvojem za kripto industriju. Sa više podnetih zahteva, šanse za uspeh se povećavaju, a različiti predlozi omogućavaju SEC-u da proceni različite strategije i zabrinutosti.

SEC još uvek nije odobrio spot Bitcoin ETF u Sjedinjenim Državama; međutim, u Kanadi je ovaj finansijski proizvod već dostupan. Tri značajna fonda: Purpose Bitcoin, 3iQ CoinShares i CI Galaxy Bitcoin, već su odobrena od strane regulatora u toj zemlji.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter