POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

SEC se sada okomio na Coinbase i Tron

Američki regulatori tužili su osnivača Trona, Džastina Suna, i nekoliko njegovih poznatih promotera, i zapretili da će isto učiniti Coinbase-u.

U potezima koji dovode do vrhunca dugotrajnog spora oko poslovnih modela kripto berzi, Komisija za hartije od vrednosti i berze je zvanično optužila Suna za ilegalnu distribuciju tokena kao što su Tronix i BitTorrent, i za manipulisanje tržištem na njima kako bi se dao privid stabilnosti i likvidnosti.

SEC je takođe optužio nekolicinu poznatih ličnosti koje je Sun platio da promovišu ove projekte na društvenim medijima, uključujući glumicu  Lindsey Lohan i repera Soulja Boy. 

Pored toga, SEC je poslao takozvano Wells obaveštenje Coinbase-u, najvećoj preostaloj kripto berzi sa sedištem u SAD, ukazujući da namerava da pokrene prinudnu akciju i protiv nje, na osnovu toga što je nelegalno distribuirala neregistrovane hartije od vrednosti.

Akcije Coinbase, koje su već izgubile 70% od izlaska na berzu 2021. godine, pale su za još 10% u trgovanju posle radnog vremena. Bitkoin i druga digitalna sredstva su bila robusnija, izgubivši ne više od 3%. To je uglavnom bilo zbog podrške kripto entuzijasta koji se klade na kolaps glavnog finansijskog sistema pošto su Federalne rezerve ponovo podigle kamatne stope u sredu.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter