POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Shiba Inu nastavlja da raste, prestigao Polygon u tržišnoj kapitalizaciji

Shiba Inu, 14. rangirana kriptovaluta, bila je jedna od najvećih dobitaka nakon rasprodaje tokom vikenda, sa cenama koje su trenutno pale za 5,69%.
Po trenutnoj tržišnoj vrednosti od 5,66 milijardi dolara, Shiba Inu je premašio Polygonovih 4,5 milijardi dolara i postao 14. najveći novčić.
Međutim, prema podacima Coinmarketcap-a, SHIB ima manji 24-časovni obim trgovanja od MATIC-a.

Broj vlasnika Shiba Inua raste uprkos nedavnom padu cena. WhaleStats izveštava da je broj vlasnika SHIB-a porastao na 1,619 miliona dolara, prestigavši FTX token kao najveći holding u smislu novčane vrednosti.

Izvorna imovina blokčejna Polygona, MATIC, trenutno se trguje u porastu od 2,85% na 0,5708 dolara jer je tržište kriptovaluta i dalje nestabilno.
U maju 2022. godine, pošto je Bitcoin pao na najniži nivo od 17.500 dolara, veći pritisak prodaje na tržištu doveo je do njegovog kolapsa. U poslednja 24 sata, većina altcoina je zabeležila veliki pad.
Mnogi od 100 najboljih tokena kriptovaluta pretrpeli su sedmodnevne gubitke od između 20 i 50% u vreme objavljivanja.

Screenshot 56
Shiba Inu nastavlja da raste, prestigao Polygon u tržišnoj kapitalizaciji 2

Shiba Inu je doživeo značajne rasprodaje u petak i subotu, zajedno sa ostatkom tržišta, ali nedelja je donela preko potrebno olakšanje.
Iako povećanje vlasnika možda neće imati trenutni efekat na cenu, to bi moglo signalizirati dugoročno interesovanje za kriptovalutu.
Prema podacima iz CoinMarketCap-a, kriptovaluta se trenutno trguje po ceni od 0,00001037 dolara, što je za 5,46% manje u odnosu na prethodni dan.

Ovaj meme token je ranije lansiran na meksičkoj berzi kriptovaluta Bitso i indijskoj berzi kriptovaluta Giottus u januaru, dok je Shiba Inu je skoro pušten i na na tržište Uphold-a.

Gledajući unapred, vredi napomenuti da SHIB nije zabeležio značajan porast cena u skoro dva meseca, povećavši se za skoro 1000% u oktobru, ali je valuta od tada uglavnom bila ograničena na niže i niske maksimume.

Izvor: CoinQuora

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter