POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Silvergate suspenduje mrežu kripto plaćanja, akcije padaju

Korporacija Silvergate Capital saopštila je u petak da je donela „odluku zasnovanu na riziku“ da ukine Silvergate Exchange Network, svoju mrežu kripto plaćanja, dva dana nakon što je banka fokusirana na digitalna sredstva izazvala sumnje u njenu održivost.

“Odmah na snazi Silvergate Banka je donela odluku zasnovanu na riziku da ukine Silvergate Exchange Network. Sve ostale usluge vezane za depozite ostaju operativne”, navode iz Silvergate-a u saopštenju objavljenom na sajtu korporacije.

Silvergate Exchange Network, jedna od najpopularnijih ponuda banke, omogućila je danonoćne transfere između investitora i kripto berzi, za razliku od tradicionalnih bankovnih transakcija, za koje često mogu da prođu dani.

Akcije Silvergate-a su u petak oslabile za više od 2% u trgovanju nakon radnog vremena, nakon zatvaranja od 0,9% na 5,77 dolara u redovnoj trgovini. Akcije su u četvrtak pale na rekordno nizak nivo, završivši dan padom za više od 97% u odnosu na njihov najviši nivo u novembru 2021.

Silvergate je u sredu upozorio u podnesku da procenjuje svoju sposobnost da posluje kao neograničeno poslovanje, otkrivajući da je ove godine prodao dodatne dužničke hartije od vrednosti sa gubitkom i da dalji gubici znače da bi banka mogla biti „manje nego dobro kapitalizovana“.

Nakon upozorenja, velike kripto kompanije, uključujući Coinbase Global Inc i Galaxy Digital odbacile su Silvergate kao svog bankarskog partnera.
Izdavači Stablecoin-a Paxos i Circle, Cboe-ova berza digitalnih sredstava i kripto berze Bitstamp i Gemini takođe su suspendovali svoja partnerstva sa Silvergate-om.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter