POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Solana je omiljena među altkoinima?

Tokom 2023. godine, investicioni proizvodi povezani sa Solanom su privukli vrednost od 26 miliona dolara u investicije, nadmašivši sve druge alternativne kriptovalute, uključujući Ethereum (ETH), što ukazuje da je “najomiljenija alternativna kriptovaluta među investitorima”, prema CoinShares-u.

U izveštaju o tokovima digitalnih sredstava za nedelju završenu 1. septembra, Džejms Batrfil, šef istraživanja u CoinShares-u, primetio je da su trgovački volumeni za investicione proizvode u kriptovalutama u toj nedelji bili 90% iznad proseka tokom godine, pri čemu su odlivi iz kripto proizvoda pali na 11,2 miliona dolara.

To označava sedmodnevni niz negativnog sentimenta u kojem je 342 miliona dolara napustilo kripto proizvode tokom tog perioda, ali od početka godine, investicioni proizvodi ostaju pozitivni po neto prilivu od 165 miliona dolara.

Međutim, odlivi nisu uticali na proizvode povezane sa Solanom, koji su zabeležili nedeljne prilive od 700.000 dolara – devetu nedelju zaredom sa prilivima od 14,1 milion dolara tokom tog perioda i prilive od 26 miliona dolara od početka godine.

Proizvodi vezani za Bitcoin su jedini drugi proizvodi koji su zabeležili nedeljne prilive, ukupno 3,8 miliona dolara, dok su Short BTC, Polygon i ETH proizvodi zabeležili odlive tokom nedelje.

Cena SOL-a je tokom godine porasla za oko 95,5%, ali se uglavnom trgovala bočno u rasponu od 20 do 25 dolara od sredine januara. Prema podacima sa Cointelegraph-a, SOL se trgovala po ceni od oko 19,5 dolara u ponoć UTC-a 5. septembra.

Međutim, SOL je u padu od 92,5% u odnosu na svoj najviši nivo u novembru 2021. godine od gotovo 260 dolara.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter