POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Solana neočekivano skočila preko 15% u poslednjih nekoliko dana!

U poslednjih 48 sati, Solana (SOL) je doživela značajan skok cene i trenutno se trguje po ceni od 23,30 dolara. Ovaj neočekivani skok gurnuo je ovu kriptovalutu iznad Eksponencijalnog pokretnog proseka (EMA) za 200 perioda, ključnog nivoa koji trgovci kriptovalutama često prate. Ovaj potez je posebno značajan s obzirom na to da je Solana nedavno bila meta velikih špekulacija.

Kripto tržište je bilo veoma aktivno, posebno nakon rasta Bitkoina na 28.000 dolara. Ovaj bullish sentiment, odnosno optimizam, izgleda da se širi i na alternativne kriptovalute poput Solane. Obim trgovanja Solane stalno raste, što ukazuje na snažan interes za kupovinu i potencijalno dalji rast u bliskoj budućnosti.

Skok u ceni Solane od 15% može biti naznaka daljeg rasta. Trgovci i investitori pažljivo će pratiti nivoe otpora i pitanje da li Solana može održati svoj bullish momentum.

Takođe je važno napomenuti da su tržišne okolnosti povoljne za nastavak rasta u sektoru altkoina. Snažan skok Bitkoina često deluje kao katalizator za altkoine, a s obzirom na to da vodeća kriptovaluta ne pokazuje znakove usporavanja, čini se da bi Solana mogla imati koristi.

Međutim, trgovci bi trebali biti oprezni. Brz rast cene može privući i brzo uzimanje profita, odnosno zatvaranje pozicija, što može dovesti do privremenog povlačenja. Važno je koristiti odgovarajuće strategije upravljanja rizikom prilikom trgovine u ovakvim volatilnim uslovima.

U kombinaciji s pozitivnim sentimentom oko Bitkoina, Solana bi mogla biti spremna za dalji rast. Ali kao i uvek, altkoini mogu postati predmet manipulacije tržištem i dovesti do neočekivanih gubitaka.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter