POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

S&P 500 je posrnuo u sredu, pod vođstvom Intela u padu

S&P 500 je posrnuo u sredu, pod vođstvom Intela u padu, zabrinutost u vezi sa ekonomskim udarom na horizontu usred divlje inflacije uticala je na raspoloženje.

S&P petsto je pao za 1.08%, a Nasdaq je pao 0.8%.

Intel (NASDAQ:INTC) je pao za 5% kada je proizvođač čipova rekao da je „postepeno dodatno oprezan“ čitajući svoje kratkoročne izglede usred pritiska pada potražnje dok su kupci smanjivali nivoe zaliha.

Širi sektor tehničkih kompanija, u međuvremenu, mučio sa nedavnim porastom prinosa trezora, sa 10-godišnjim vrhom od 3% usred opklada u toku da centralna banka ostane na kursu povećanja kamatnih stopa kako bi se uhvatila u koštac sa inflacijom.

Potražnja za hipotekama bi mogla da padne na najniži nivo za dvadeset dve godine nakon skoka hipotekarnih stopa, podstaknutog povećanjem stopa Fed-a.

Twiter (NYSE:TWTR) je, međutim, sprečio trend padanja jer je kompanija za društvene medije navodno spremna da dozvoli Elonu Masku tražene podatke o lažnim korisnicima i nalozima za neželjenu poštu na platformi društvenih mreža. Ranije ove nedelje, Musk je “ucenio” da će se udalji od dogovora nakon što je naveo da je Tviter „materijalno“ prekršio uslove ugovora.

Campbell Soup (NYSE:CPB) je povećao svoj celogodišnji profit kada je pokrio kvartalne rezultate koji su nadmašili sve analize, iako su prethodno najavili da očekuju da će bazna inflacija biti veća od njenih izgleda.

Robinhood (NASDAQ:HOOD), pad od 3%, uz gubitke iz prethodnog dana kada je predsedavajući Komisije za hartije od vrednosti Gensler otkrio plan promena na koji način bi se kupovina akcija morala izvršavati, koji bi mogli da uspore rast platforme.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter