POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

S&P 500 skočio predvođen kompanijama za čipove

S&P 500 je skočio u četvrtak, podstaknut skokom energenata i čipovima u sektoru tehnologije podržan rezultatima južnokorejskog tehnološkog giganta Samsung-a koji su bili bolji od očekivanih.

S&P 500 je porastao 1,5%, Dow Jones Industrial Average je dobio 1%, ili 345 poena, Nasdaq je porastao za 2,16%.

Tržišta nafte su ignorisala informacije koje ukazuju na to da su nedeljne zalihe sirove nafte u SAD neočekivano porasle za 8,2 miliona barela u nedelji koja se završava 1. jula, a zalihe energenata su povratile neke od prethodnih gubitaka.

Među najvećim dobitnicima bili su APA Corporation, Marathon Oil i Diamondback Energy , ​​koji su porasli za više od 7%.

Nakon što su Samsungovi rezultati bolji od očekivanih i izveštaji ublažili zabrinutost u vezi sa izgledima za potražnju za čipovima, zalihe poluprovodnika su porasle za više od 4%, pokrećući širi tehnološki sektor na više.
Sa očekivanim povećanjem prihoda za 20,9% u kvartalu u odnosu na prethodnu godinu, Samsung je predvideo povećanje operativnog profita od 11,4% u odnosu na prethodnu godinu.

Međutim, nisu svi na Volstritu ubeđeni.

Čak i dok su se očekivanja o agresivnom povećanju kamatnih stopa Fed-a raspršila nakon nedavnih podataka koji ukazuju na usporavanje ekonomije i naznake da inflacija može biti na vrhuncu, stope trezora su nastavile da rastu, doprinoseći kontinuiranoj snazi u tehnološkom sektoru.

Iako su prvobitni zahtevi za nezaposlenost porasli na najviši nivo od januara, ekonomisti su nastavili da ističu da je tržište rada i dalje zategnuto.
Prema izveštaju Jefferies-a, broj zahteva za nezaposlenost je i dalje prilično nizak u poređenju sa istorijom, i u skladu je sa teškim uslovima na tržištu rada.

GameStop Corp. je zabeležio porast za više od 14% nakon što je odbor odobrio podelu akcija 4-za-1, pošto prodavac video igara nastoji da privuče više malih (retail) investitora.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter