POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Stope finansiranja BTC-a su neutralne po prvi put u dve nedelje

Cena BTC-a je u padu od početka 2022.
BTC grafikon pokazuje da medvedi kontinuirano nastavljaju trend.
Stope finansiranja za BTC su postale neutralne po prvi put za oko dve nedelje.
Bitkoin (BTC) je u stalnom opadanju od početka 2022. uprkos svim naporima bikova da održe visoku cenu. U ovoj fazi, dominacija na kripto tržištu je opala za više od 30%.

Uprkos mini raliju koji je nedavno viđen na kripto tržištima gde je opadajuća linija trenda prekinuta, cena BTC-a je pala ispod nivoa od 19 hiljada dolara. Kao rezultat ovoga, BTC je izgubio ogroman deo svoje vrednosti.

Ovo je bila loša vest za bikove jer je rezultirala skoro trenutnim padom bikovskog momentuma za akcije i druge kriptovalute.

BTC grafikon pokazuje da se zastave medveda neprekidno proizvode, što samo doprinosi tekućem sukobu bikova i medveda. Ponavljajuća zastava medveda koja je takođe vidljiva na grafikonu ukazuje na uporni opadajući trend.

Uprkos tome što su stope finansiranja za BTC postale neutralne po prvi put za oko dve nedelje, čini se da trgovci i dalje nisu voljni da povećaju dugoročna ulaganja. Ovo se može pripisati zabrinutosti oko makroekonomskih pitanja i uvek prisutnoj pretnji oštrih kripto propisa i zakona.

BTC se trenutno trguje po ceni od ~19.000 dolara sa povećanjem cene od 3,40% u poslednja 24 sata nakon što je dostigao maksimum od 19.688,34 dolara u istom vremenskom periodu. Kralj kriptovaluta je takođe još uvek u plusu za više od 1% tokom prošle nedelje.

BTC-ov 24-časovni obim trgovanja trenutno je smanjen za više od 11% i iznosi 48.953.932.378 dolara.

Odricanje od odgovornosti: Stavovi i mišljenja, kao i sve informacije podeljene u ovoj analizi cena, objavljeni su u dobroj nameri. Čitaoci moraju sami da istražuju i obave dužnu pažnju. Svaka radnja koju preduzima čitalac je striktno na sopstveni rizik. Finansijski Putokaz neće se smatrati odgovornim za bilo kakvu direktnu ili indirektnu štetu ili gubitak.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter