POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Sve tvrdnje SEC-a “ne piju vodu”!? Binance.US pobio predlog za zamrzavanje sredstava?

Binance.US je izneo svoju odbranu uoči saslušanja 13. juna u vezi zamrzavanja sredstava kompanije.

Binance.US je zatražio od suda da odbije privremenu zabranu raspolaganja imovinom koju je predložio regulator za hartije od vrednosti, tvrdeći da bi taj potez „efikasno okončao“ poslovanje ove kripto berze.

U podnesku od 12. juna, Binance.US je osudio hitan predlog Komisije za hartije od vrednosti za privremenu zabranu poslovanja, nazvavši ga „drakonskim i nepotrebno opterećujućim“.

Saslušanje o privremenoj zabrani zakazano je za 13. jun u Okružnom sudu SAD, Distrikt Kolumbija.

Binance.US tvrdi da bi zabrana primorala na zatvaranje BAM Trading Services Inc., entiteta koji pruža usluge kripto trgovine za Binance.US, navodeći:

„SEC sugeriše da je unapred utvrđeno da je kriptovaluta hartija od vrednosti, ali to nije slučaj. Da brojne berze kriptovaluta, uključujući BAM, godinama posluju u Sjedinjenim Državama bez mešanja SEC-a, opovrgava tvrdnju da je ovo tržište jasno pokriveno zakonima o hartijama od vrednosti“, piše u podnesku.

Štaviše, Binance.US je saopštio da je uložio „značajne napore“ da sarađuje sa tekućom istragom SEC-a koja je počela 20. decembra 2020. Prema podnesku, rezultati ove istrage dali su više od 700.000 pojedinačnih komunikacija.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter