POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Tesla snizila cene po peti put od januara

Tesla je dodatno snizila cene u Sjedinjenim Državama između 2% i skoro 6%, pokazao je u četvrtak veb-sajt kompanije. 

Peto smanjenje cena na Teslinom najvećem tržištu od početka godine dolazi u trenutku kada se Sjedinjene Države spremaju da usvoje strože standarde ovog meseca za koje se očekuje da će ograničiti poreske kredite za električna vozila.

Tesla je snizila cene obe verzije svog modela 3 za 1.000 dolara i svog modela Y za 2.000 dolara. Kompanija je takođe snizila cene obe verzije svojih skupljih modela S i modela X za 5.000 dolara.

Tesla je saopštila da će oštriji američki standardi smanjiti poreski kredit od 7.500 dolara koji je dostupan za njen osnovni model 3 sa pogonom na zadnje točkove od januara.

Neki analitičari koji su očekivali dalje snižavanje cena izrazili su zabrinutost da bi Tesline profitne marže mogle biti u opasnosti.

Ove nedelje Tesla je prijavio isporuke skoro 423.000 vozila u prvom kvartalu, što je samo 4% više u odnosu na prethodni kvartal nakon smanjenja cena u Sjedinjenim Državama, Kini i drugim tržištima u cilju podsticanja potražnje.

Tesla je postavila cilj od 1,8 miliona isporuka ove godine.

Proizvođač automobila je snizio cenu svog osnovnog modela 3 za kumulativnih 11% od početka godine, uz smanjenje od 20% u odnosu na osnovni model Y.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter