Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Top 3 rastuće akcije spremne za snažan rast do kraja godine!

Berzanski indeks tehnoloških kompanija Nasdaq Composite nadmašio je S&P 500 i Dow Jones Industrial Average u 2023. godini.
Optimizam da je FED završio sa povećanjem kamatnih stopa verovatno će i dalje podsticati kompanije u tehnološkom sektoru.
Stoga, evo tri rastuće akcije koje je vredno posedovati do kraja godine u nadi da je ciklus kamatnih stopa Feda dosegnuo vrhunac.

Samo sa dva preostala meseca u 2023. godini, tehnološki indeks Nasdaq Composite je do sada bio najbolji performer među glavnim američkim indeksima, skočivši 27% u odnosu na početak godine, što je prilično bolje od S&P 500 koji je u istom periodu skočio 12.4%.

Saznaj kako da pametno investiraš i profitiraš na berzi na našem MENTORSKOM PPROGRAMU. Prijavi se na info@finansijskiputokaz.rs

investiranje na berzi

trgovanje akcijama na berzi

Nastavak tehnološkog rasta podstaknut je optimizmom investitora da je ciklus povećanja kamatnih stopa Federalnih rezervi gotovo pri kraju, iako je centralna banka ostavila otvorena vrata za dalje povećanje.

Uzimajući to u obzir, analitičar Investing.com preporučuje kupovinu akcija kompanija Palantir, Pinterest i Roku.

Sva tri preduzeća još uvek nude potencijal za dalji rast, uprkos njihovom impresivnom godišnjem rastu, i imaju dovoljno prostora da unaprede svoje poslovanje, čineći ih solidnim dugoročnim investicijama.

Palantir Technologies

Godišnji performans: +179,9%
Tržišna kapitalizacija: 38,7 milijardi dolara

Deluje da će akcije Palantira nastaviti svoj snažan rast u narednim nedeljama jer investitori smanjuju očekivanja za buduća povećanja kamatnih stopa, a privreda nastavlja da prolazi kroz promene digitalizacije.
Specijalista za rudarenje podataka ostvario je ‘trostruki rezultat’ u četvrtak, ostvarivši dobit, rast prodaje i smernice koje su sve premašile očekivanja konsenzusa zahvaljujući rastućoj potražnji za njegovom novom platformom veštačke inteligencije.

Palantir je objavio prilagođenu zaradu po akciji od 7 centi, što je porast od 600% u odnosu na zaradu od 1 centa u istom periodu prethodne godine. Rezultati trećeg kvartala kompanije označavaju četvrti uzastopni kvartal profitabilnosti, što je čini sposobnom za uključivanje u S&P 500.
Prihodi su porasli 17% u odnosu na prethodnu godinu na 558,2 miliona dolara, jer je imala koristi od snažne potražnje za svojim alatima za analizu podataka i uslugama od strane vlade i komercijalnih klijenata u trenutnoj geopolitičkoj situaciji.

Pinterest

Godišnji performans: +26,5%
Tržišna kapitalizacija: 20,7 milijardi dolara

Smanjenje brige o inflaciji i ublažavanje strahova od daljih povećanja kamatnih stopa Feda verovatno će i dalje podsticati akcije Pinteresta, čije su perspektive rasta nedavno počele da se poboljšavaju zahvaljujući poboljšanom fundamentalnom izgledu.
Društvena platforma je nadmašila očekivanja za zaradu i prihod kada je objavila finansijske rezultate trećeg kvartala ove nedelje, uključujući snažne podatke o angažovanosti korisnika.

Roku

Godišnji performans: +91,8%
Tržišna kapitalizacija: 11,1 milijardu dolara

S obzirom na to da se čini malo verovatnim da će Fed završiti svoj ciklus monetarne zatezanja u narednim mesecima, verujem da je Roku jedna od najboljih kompanija za posedovanje u trenutnom okruženju jer ima koristi od aktuelnog oporavka na tržištu digitalnog video oglašavanja.
Izveštaj kompanije o trećem kvartalu objavljen ranije ove nedelje jasno je pokazao da se dobro izvršava uprkos teškom ekonomskom okruženju sa rastućim stopama i visokom inflacijom.

Autor: Investing.com, analitičar Jesse Cohen

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter