POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Top 3 rastuće akcije spremne za snažan rast do kraja godine!

Berzanski indeks tehnoloških kompanija Nasdaq Composite nadmašio je S&P 500 i Dow Jones Industrial Average u 2023. godini.
Optimizam da je FED završio sa povećanjem kamatnih stopa verovatno će i dalje podsticati kompanije u tehnološkom sektoru.
Stoga, evo tri rastuće akcije koje je vredno posedovati do kraja godine u nadi da je ciklus kamatnih stopa Feda dosegnuo vrhunac.

Samo sa dva preostala meseca u 2023. godini, tehnološki indeks Nasdaq Composite je do sada bio najbolji performer među glavnim američkim indeksima, skočivši 27% u odnosu na početak godine, što je prilično bolje od S&P 500 koji je u istom periodu skočio 12.4%.

Saznaj kako da pametno investiraš i profitiraš na berzi na našem MENTORSKOM PPROGRAMU. Prijavi se na info@finansijskiputokaz.rs

investiranje na berzi

trgovanje akcijama na berzi
Top 3 rastuće akcije spremne za snažan rast do kraja godine! 3
FP Linkedin 1028 x 628 px 3 1
Top 3 rastuće akcije spremne za snažan rast do kraja godine! 4

Nastavak tehnološkog rasta podstaknut je optimizmom investitora da je ciklus povećanja kamatnih stopa Federalnih rezervi gotovo pri kraju, iako je centralna banka ostavila otvorena vrata za dalje povećanje.

Uzimajući to u obzir, analitičar Investing.com preporučuje kupovinu akcija kompanija Palantir, Pinterest i Roku.

Sva tri preduzeća još uvek nude potencijal za dalji rast, uprkos njihovom impresivnom godišnjem rastu, i imaju dovoljno prostora da unaprede svoje poslovanje, čineći ih solidnim dugoročnim investicijama.

Palantir Technologies

Godišnji performans: +179,9%
Tržišna kapitalizacija: 38,7 milijardi dolara

Deluje da će akcije Palantira nastaviti svoj snažan rast u narednim nedeljama jer investitori smanjuju očekivanja za buduća povećanja kamatnih stopa, a privreda nastavlja da prolazi kroz promene digitalizacije.
Specijalista za rudarenje podataka ostvario je ‘trostruki rezultat’ u četvrtak, ostvarivši dobit, rast prodaje i smernice koje su sve premašile očekivanja konsenzusa zahvaljujući rastućoj potražnji za njegovom novom platformom veštačke inteligencije.

Palantir je objavio prilagođenu zaradu po akciji od 7 centi, što je porast od 600% u odnosu na zaradu od 1 centa u istom periodu prethodne godine. Rezultati trećeg kvartala kompanije označavaju četvrti uzastopni kvartal profitabilnosti, što je čini sposobnom za uključivanje u S&P 500.
Prihodi su porasli 17% u odnosu na prethodnu godinu na 558,2 miliona dolara, jer je imala koristi od snažne potražnje za svojim alatima za analizu podataka i uslugama od strane vlade i komercijalnih klijenata u trenutnoj geopolitičkoj situaciji.

Pinterest

Godišnji performans: +26,5%
Tržišna kapitalizacija: 20,7 milijardi dolara

Smanjenje brige o inflaciji i ublažavanje strahova od daljih povećanja kamatnih stopa Feda verovatno će i dalje podsticati akcije Pinteresta, čije su perspektive rasta nedavno počele da se poboljšavaju zahvaljujući poboljšanom fundamentalnom izgledu.
Društvena platforma je nadmašila očekivanja za zaradu i prihod kada je objavila finansijske rezultate trećeg kvartala ove nedelje, uključujući snažne podatke o angažovanosti korisnika.

Roku

Godišnji performans: +91,8%
Tržišna kapitalizacija: 11,1 milijardu dolara

S obzirom na to da se čini malo verovatnim da će Fed završiti svoj ciklus monetarne zatezanja u narednim mesecima, verujem da je Roku jedna od najboljih kompanija za posedovanje u trenutnom okruženju jer ima koristi od aktuelnog oporavka na tržištu digitalnog video oglašavanja.
Izveštaj kompanije o trećem kvartalu objavljen ranije ove nedelje jasno je pokazao da se dobro izvršava uprkos teškom ekonomskom okruženju sa rastućim stopama i visokom inflacijom.

Autor: Investing.com, analitičar Jesse Cohen

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter