POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Toyota smanjuje 1000 radnih mesta u Kini

Kompanija Toyota Motor Corporation je u ponedeljak otkrila da je zajedničko preduzeće sa kineskim državnim preduzećem Guangzhou, Guangzhou Toyota Motor Co, raskinulo rane ugovore sa oko 1.000 radnika poslatih preko agencija za rad. Odluka je donesena usred rastućeg pritiska izazvanog ratom cena na najvećem auto-tržištu na svetu.

Pogođeni radnici su bili zaposleni preko agencija za rad i poslati da rade u fabrici GAC Toyota u južnom gradu Guangzhou.

Guangzhou Toyota Motor Co je u saopštenju objavio rani raskid ugovora za oko 1.000 radnika poslatih preko agencija za rad zbog nedavnog smanjenja proizvodnje.

Prema njihovom sajtu, fabrika GAC Toyota ima godišnji kapacitet proizvodnje od 1 milion vozila i zapošljava oko 19.000 ljudi. Fabrika je odgovorna za proizvodnju raznih modela, uključujući popularne poput Camry-a, Levin-a i bZ4X-a.

Toyota se oslanjala na modele električnih vozila kako bi oživela prodaju u Kini, gde su prodaje pale za 9% tokom prvih šest meseci. Kako bi efikasno konkurisala na tržištu, kompanija je u januaru ušla u rat cena koji je pokrenuo Tesla. Kao deo svoje strategije, Toyota je u februaru smanjila početnu cenu za svoj bZ4X EV za 15%, sa ciljem da stekne konkurentske prednosti i privuče više kupaca na rastućem kineskom tržištu električnih vozila.

Akcije kompanije TM su porasle za 1,25% tokom podnevnog trgovanja u ponedeljak.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter