POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Trka: Osnivači Three Arrows Capital (3AC) pritvoreni na aerodromu u Dubaiju

Su Zhu i Kajl Dejvis su navodno zadržani od strane policije u Dubaiju dok su se ukrcavali u privatni avion za Švajcarsku.
Sada nesolventni Three Arrovs Capital ima 3,5 milijardi dolara duga.
Osnivači 3AC-a podneli su zahtev od 30 miliona dolara protiv sopstvene kompanije dok su bili u bekstvu.
Lokalne vlasti u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima identifikovale su i pritvorile osnivače Su Žua i Kajla Dejvisa dok su privatnim avionom pokušali da pobegnu u Švajcarsku.

U ponedeljak je Teneo, kompanija za likvidaciju koju je imenovao sud Britanskih Devičanskih ostrva, postavila dokument od 1.000 stranica. Dugo čitanje je skinuto istog dana, samo da bi ga preslikali oni koji su bili dovoljno brzi da ga sačuvaju.

Obimni sudski dokument otkrio je izjavu pod zakletvom, navodno od strane jednog „Roberta Gardnera“, za kojeg se ispostavilo da je lično Kajl Dejvis. Očigledno, Su Zhu je uložio preko 1,4 milijarde dolara u ofšor fond zbog tržišnih previranja izazvanih katastrofom Terra (LUNA) i Terra (UST). Navodno je samo Do Kvonova Terra (LUNA) odgovorna za 600 miliona dolara gubitaka 3AC.

yuri g Qhy9A3NQZAE unsplash
Trka: Osnivači Three Arrows Capital (3AC) pritvoreni na aerodromu u Dubaiju 2

Dejvis je u izjavi pod zakletvom tvrdio da Three Arrows Capital duguje 65 miliona dolara njegovoj supruzi Čen Kaili Keli, a takođe je „potvrdio“ zahtev Su Žua od 5 miliona dolara. Tim koji stoji iza Three Arrows Capital traži dodatnih 25 miliona dolara preko ThreeAC Limited, menadžera investicionih projekata propalog kripto hedž fonda.

Su Zhu potražuje 5 miliona dolara, ThreeAC Limited potražuje 25 miliona dolara, a Čen Kaili Keli (Kajlova žena) potražuje 66 miliona dolara. Zanimljivo je da se ova potraživanja mogu smatrati kvazi-vlasničkim kapitalom i biti podređena poveriocima, što dovodi do toga da oni s pravom dobijaju 0.

Otkriveno je da je najveći poverilac hedž fonda Genesis, koja je podružnica Digital Currency Group. Three Arrovs Capital navodno duguje firmi oko 2,3 milijarde dolara, dok u letnjem čitanju na 1.000 stranica detaljno se opisuje ukupan nivo duga od 3,5 milijardi dolara za Three Arrows Capital. Nije iznenađujuće da su osnivači bili primorani da pristanu da učestvuju na hitnom likvidacionom sastanku od strane vlasti.

Tada je počela trka – na kompromisnom Zoom sastanku koji je održan kasnije, oba suosnivača 3AC su vrebali u razgovoru sa isključenim mikrofonima i kamerama.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter