POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Tržišta su previše optimistična po pitanju inflacije u SAD-u, smatra Goldman Sachs

Inflacija u Sjedinjenim Američkim Državama neće opadati tako brzo kao što to trenutno procenjuju tržišta, prema belešci stratega iz Goldman Sachs koju je preneo izveštaj Bloomberga u subotu.

“Premda očekujemo dalje padove inflacije u budućnosti, tržišta izgledaju značajno optimističnija nego mi što se tiče brzine hlađenja”, napisali su stratezi iz Goldman Sachsa u belešci, prema izveštaju Bloomberga.

Stratezi su naveli da tržišta ignorišu mogućnost “odložene inflacije” u sektorima poput zdravstva, navodi Bloomberg.

Stratezi su napisali da investitori možda pretpostavljaju da će nagli pad američkog ekonomskog rasta dovesti do bržeg ublažavanja cenovnog pritiska. Međutim, stratezi, prema izveštaju Bloomberga, vide ograničene šanse da ovi faktori dovedu do smanjenja inflacije.

Federalne rezerve Sjedinjenih Američkih Država su u sredu zadržale nepromenjenu kamatnu stopu, ali su ukazale u novim projekcijama da bi troškovi pozajmljivanja i dalje mogli porasti zbog sporijeg pada inflacije.

Stratezi iz Goldman Sachsa su prema izveštaju Bloomberga preporučili investitorima koji dele njihov pogled na inflaciju da kupuju jednogodišnje swap ugovore kako bi se kladili da će inflacija biti veća od trenutne tržišne cene.

Izvor: Bloomberg

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter