POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

UBS Grupa najavila potpunu integraciju Credit Suisse i uštedu troškova od 10 milijardi dolara!

UBS Grupa je saopštila u četvrtak da će u potpunosti kompletirati preuzimanje Credit Suisse do 2025. Dve švajcarske banke će raditi odvojeno do planirane pravne integracije 2024. godine, a postepena migracija klijenata na UBS sisteme trebala bi da bude završena 2025. godine.

“Naša analiza jasno pokazuje da je potpuna integracija najbolji ishod za UBS, naše zainteresovane strane i švajcarsku ekonomiju”, izjavio je izvršni direktor Sergio Ermotti u saopštenju.

Predviđene uštede troškova od preko 10 milijardi dolara do kraja 2026. godine trebalo bi da dođu najvećim delom od smanjenja broja zaposlenih.

Zadržavanje postojećih klijenata Credit Suisse-a se smatra ključnim ukoliko UBS želi uspešno da sprovede ovaj veliki posao.

Credit Suisse je prijavio odliv neto sredstava od 39 milijardi švajcarskih franaka ($44,4 milijarde) u drugom kvartalu, što naglašava da spasavanje nije uspelo da zaustavi gubitak poverenja u njegovu franšizu.

Ali, UBS je saopštio da su se odlivi sredstava odvijali sporijim tempom u poređenju sa prethodnim kvartalima i postali pozitivni u junu.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter