POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

USDT, USDC i TUSD dostigli najviši nivo od juna 2021.

CryptoCompare, vodeći provajder kripto podataka, nedavno je objavio izveštaj o tržištu stabilnih valuta (stablecoins), naglašavajući epski oporavak USDC, DAI i FRAX nakon što su izgubili odnos 1:1 prema dolaru nakon krize u bankarskom sektoru SAD.

Prema izveštaju, ukupna tržišna kapitalizacija stabilnih koina pala je za 1,34% na 133 milijarde dolara u martu, što predstavlja najniži tržišni udeo od septembra 2021. godine, koji je takođe obeležio dvanaesti uzastopni mesec pada.

CryptoCompare je primetio da je pad nastao zbog kolapsa banke Silicijumske doline, koja je bila bankarski partner USDC-a. Podaci sa portala za praćenje tržišta, CoinMarketCap, pokazuju da je USDC dostigao samo 0,877 dolara 11. marta, što je uticalo na druge stabilne koine.

Međutim, 14. marta, obim trgovanja stabilnim koinima dostigao je 51,9 milijardi dolara pošto su USDC i drugi stabilni koini povratili svoj 1:1 odnos prema dolaru. Ova cifra predstavlja najveći dnevni obim zabeležen od 10. novembra. Primetno je da je tržišna kapitalizacija TUSD porasla za 82,6% na 2,04 milijarde dolara, nakon Binanceovog nastavka trgovanja TUSD parovima na berzi.

Izveštaj je takođe naglasio da je dominacija USDT-a ojačala na 57,5%, što je najviše od juna 2021. godine, nakon što se njegova tržišna kapitalizacija povećala za 5,76 milijardi dolara nakon smanjenja USDC-a u martu.

Dok su USDT, USDC i TUSD nedavno postigli značajne uspehe, Binance stabilni koin BUSD nastavlja da gubi tržišni udeo. BUSD se više ne svrstava među deset najboljih kriptovaluta sa najvećom tržišnom kapitalizacijom.

Izvor: Coin Edition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter