POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Važna vest: Binance Connect će se zatvoriti 16. avgusta

Binance Connect, regulisana podružnica za kupovinu i prodaju kriptovaluta unutar Binance berze, zatvoriće se 16. avgusta, potvrđeno je od strane Cointelegraph-a.

Isti dan, decentralizovana berza na BNB Chain-u, Biswap, objavila je na Twitteru da je Binance “doneo tešku odluku da onemogući @Binance_Connect 15. avgusta zbog toga što je pružalac usluge ukinuo podršku za plaćanja karticama.”
Portparol Binance-a je izjavio:

“U Binance-u periodično pregledamo naše proizvode i usluge kako bismo osigurali da naši resursi i dalje budu usmereni samo na deo poslovanja koji je usklađen sa našom dugoročnom strategijom. U poslednjih šest godina, Binance se razvio iz berze u globalni blockchain ekosistem sa više poslovnih linija. Konstantno se prilagođavamo i menjamo naš poslovni pristup kao odgovor na promenjene potrebe tržišta i korisnika.”

Binance Connect je lansiran 7. marta 2022. godine pod nazivom Bifinity. Ova usluga je delovala kao provajder plaćanja između fiat valuta i kriptovaluta, povezujući kripto kompanije sa tradicionalnim finansijskim sistemom. Pri lansiranju, platforma je podržavala 50 kriptovaluta, zajedno sa fiat metodama plaćanja kao što su Visa i Mastercard. Istog dana, Finansijska uprava Ujedinjenog Kraljevstva (FCA) je izrazila zabrinutost zbog toga što je Bifinity dao konvertibilni zajam od 36 miliona dolara kripto investicionoj firmi Eqonex listiranoj na Nasdaq-u.

FCA je navela da zbog ovog ulaganja određeni vlasnici matične kompanije Bifinity, Binance Grupe – koja nije regulisana u Ujedinjenom Kraljevstvu – mogu da budu smatrani korisnicima Eqonex-a. Binance Connect takođe služi kao provajder fiat-to-kripto usluga za samostalni Trust novčanik firme.

Isti mesec, Binance Australia je suspendovala fiat usluge zbog problema sa trećom stranom. U junu, nemački regulatori su odbili zahtev Binance-a za licencu za čuvanje kriptovaluta. Međutim, u julu je firma dobila licencu za kripto broker-dealera od regulatora u Dubaiju. Berza je trenutno u sudskom sporu sa američkom Komisijom za hartije od vrednosti i robnom berzom SAD.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter