POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Virgin Galactic ponovo odlaže komercijalni let u svemir za drugi kvartal 2023

Nakon zvona u četvrtak, akcije kompanije za svemirski turizam pale su za 6% pošto je Virgin Galactic Holdings Inc ponovo odložila komercijalno lansiranje svog svemirskog putovanja za drugi kvartal 2023. od prvog kvartala.

Debi je odložen za prvi kvartal 2023. godine od strane kompanije koju je u maju osnovao milijarder Ričard Brenson, navodeći kao razlog problem lanca snabdevanja i nedostatak radne snage. Letovi su ranije odlagani za četvrti kvartal 2022.

„Dok naši kratkoročni planovi sada zahtevaju pokretanje komercijalnih usluga u drugom kvartalu 2023. godine, napredak naše buduće flote se nastavlja“, rekao je izvršni direktor Majkl Kolglajzer.

Virgin Galactic je ponovo otvorio prodaju karata široj javnosti za svemirska putovanja u februaru, postavljajući troškove na 450.000 dolara po osobi uz učešće od 150.000 dolara.

Pored toga, u poređenju sa istim periodom prošle godine, neto gubitak kompanije porastao je na 110,7 miliona dolara sa 94 miliona dolara.

Prošlog meseca je potpisao sporazum o saradnji sa Aurora Flight Sciences, divizijom kompanije Boeing, na izgradnji novog mlaznog nosača sa dva trupa koji će transportovati njegovu nadolazeću letelicu u orbitu.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter