POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Volkswagen cilja na 3miliona malih EV proizvedenih u Španiji između 2025-2030.

Vejn Grifits, predsednik Volkswageno-vog španskog odeljenja SEAT, rekao je u sredu da nemački proizvođač automobila planira da proizvede 3 miliona malih električnih vozila u svoje dve fabrike u Španiji između 2025. i 2030. godine.

Grifits je na konferenciji za novinare rekao da SEAT ima za cilj da sastavlja 500.000 električnih automobila godišnje u srednjem roku u SEAT-ovoj fabrici u Martorelu, izvan Barselone. Takođe da proizvođač automobila vredno radi na dovođenju druge platforme za proizvodnju električnih vozila u Martorell, što bi povećalo konkurentnost.

Volkswagen je već rekao da će početi da proizvodi dva električna vozila u fabrici u Martorelu 2025. godine i na VW-ovoj proizvodnoj liniji u Navari otprilike u isto vreme – jedan mali automobil za SEAT-ov povezani luksuzni brend Cupra i drugi automobil za VW brend.

Grifits je prošlog meseca rekao da će kompanija podneti novi zahtev španskoj vladi za fondove Evropske unije jer proizvođač automobila razmatra proizvodnju novih električnih vozila u zemlji izvan onih planiranih za 2025.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter