POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Walmart izjavljuje da se neće oglašavati na društvenoj platformi X


Walmart je izjavio u petak da se ne oglašava na društvenoj medijskoj platformi X, čime se pridružio brendovima koji su saopštili da su prestali sa oglašavanjem na ovoj platformi koja je u vlasništvu Elona Maska.

“Ne oglašavamo se na X jer smo pronašli druge platforme koje bolje dopiru do naših kupaca”, rekao je portparol kompanije Walmart.

Platforma X, ranije poznata kao Twitter, nije odmah odgovorila na zahtev za komentar.

Ova platforma se suočava sa izazovima zadržavanja oglašivača od kada ju je Musk kupio u oktobru 2022. godine, a u poslednjim nedeljama se suočila sa sve većim odlascima zbog zabrinutosti zbog antisemitskog sadržaja.

Ranije ovog meseca, Musk se složio sa korisnikom X-a koji je lažno tvrdio da članovi jevrejske zajednice podstiču mržnju protiv belih ljudi, rekavši da korisnik govori “stvarnu istinu”.

Korisnik je takođe pominjao teoriju zavere “Velike zamene”, koja tvrdi da Jevreji i levičari rade na etničkoj i kulturnoj zameni belih populacija sa nebelim doseljenicima što će dovesti do “belog genocida”.

Musk se izvinio za svoj post tokom intervjua na događaju New York Times DealBook u sredu, ali je uputio psovke protiv oglašivača koji su obustavili svoje oglase, optužujući ih za “iznudu”.

Izvršni direktor velike agencije za zakup oglašavanja, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je da su predstavnici za prodaju oglasa na X-u delovali frustrirano nakon Maska i nisu imali puno toga da kažu u razgovorima.

Velike brendove, uključujući Apple, Walt Disney i Warner Bros Discovery, takođe su obustavile svoje oglase na X ove godine nakon izveštaja liberalne grupe za praćenje Medija (Media Matters), koja je saopštila da se oglasi pojavljuju pored antisemitskih postova.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter