POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Walmart zarada, stambeni podaci, akcije padaju danas – šta se kreće na tržištu

Zdravlje američkih potrošača je u fokusu kako Walmart i Home Depot izveštavaju o zaradi. Fjučersi na berze su oprezno niži pre objavljivanja. Mesečni podaci za početak stanovanja u SAD i građevinske dozvole vjerovatno će potvrditi oštar pad tržišnog indeksa NAHB-a. Nemački ekonomski izgledi se pogoršavaju kako cene električne energije skaču na nove rekorde.

  • Walmart, Home Depot zarada

Dvojica velikih vođa američkog potrošača rano prijavljuju zaradu. Brojevi Home Depot-a (NISE:HD) su već objavljeni, delimično ispred očekivanja.

Međutim, veliki broj je Walmart, čiji obim i širina poslovanja ga čine generalno pouzdanim posrednikom za potrošačku potrošnju uopšte. Razočaravajuće brojke i izgledi grupe za prvi kvartal postavili su scenu za nekoliko košmarnih sedmica za maloprodajni sektor, tako da postoji mnogo pitanja o tome da li je porodična prodavnica Valton od tada rešila svoje probleme.

Analitičari očekuju da će Walmart izvesti zaradu po akciji za 15 centi u odnosu na pre godinu dana na 1,63 dolara, dok se očekuje da će inflacija povećati prihod na 150,9 milijardi dolara sa 141 milijardu dolara pre godinu dana.

  • Stambeni podaci daju apokaliptično upozorenje NAHB-a

SAD će izvestiti o početku stambene izgradnje i građevinskim dozvolama za jul, dva broja za koja se očekuje da će pokazati dalje zahlađenje na stambenom tržištu koje se bori sa problemima pristupačnosti i naglim porastom stopa na hipoteke u prvoj polovini godine.

Očekuje se da će početak stambenog zbrinjavanja opasti treći mesec zaredom na 1,54 miliona, što bi bio njihov najmanji nivo od oktobra. Takođe se očekuje da će građevinskih dozvola biti smanjeno na 1,65 miliona, što bi bio njihov najmanji nivo od septembra.

U dugoročnom istorijskom kontekstu, ovi brojevi su i dalje daleko iznad proseka – građevinske dozvole bi i dalje bile u skladu sa svojim rekordom pre pandemije – ali će se pažnja verovatno usmeriti na tempo pada, s obzirom na nagli pad u Indeks aktivnosti Nacionalne asocijacije graditelja kuća u ponedeljak.

  • Akcije postavljene da se otvaraju oprezno niže

Američke berze treba da se otvaraju oprezno niže, a fjučersi će zanemariti objavljivanje Volmartovih podataka pre nego što preduzmu bilo kakve veće poteze.

Pored glavnih maloprodajnih prihoda, Agilent i Jack Henry će izvestiti nakon zatvaranja. Ostale akcije koje će verovatno kasnije biti u fokusu uključuju kineske Tencent, nakon izveštaja koji sugeriše da Tencent želi da proda ceo svoj udeo u grupi za isporuku hrane kako bi ublažio pritisak kineske antimonopolske grupe. i internet regulatori.

  • Nemačke cene električne energije dostigle su novi maksimum kako se Rajna suši, gas ponovo raste

Evropska energetska kriza ne pokazuje znake popuštanja jer suša na kontinentu povećava bedu stvorenu naglim smanjenjem isporuke ruskog gasa.

Nemačka referentna cena električne energije baznog opterećenja porasla je na rekord petu uzastopnu trgovačku sesiju, nakratko premašivši 500 evra po megavat-satu u pozadini povećanja cena prirodnog gasa od još 7%.

Najnovija etapa uzrokovana je padanjem nivoa vode u reci Rajni ispod kritičnog praga, što je sprečilo barže da prevoze alternativna goriva poput uglja i dizela u elektrane na jugu Nemačke. Cene struje su se sada udvostručile od juna. Suša je takođe dovela do oštrog smanjenja proizvodnje iz francuskih nuklearnih reaktora, koji su tipično veliki izvoznici u ostatak Evrope.

Ranije je nemački indeks ekonomskog raspoloženja ZEV, prvo od velikih evropskih istraživanja raspoloženja ovog meseca, pokazao dalji pad – iako manji nego što se očekivalo.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter