POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Waymo želi proširiti uslugu autonomne vožnje na Los Angeles

Waymo, odeljak za autonomnu vožnju kompanije Alphabet Inc, saopštio je u petak da je podneo zahtev Kalifornijskoj komisiji za javne usluge kako bi proširio svoju uslugu bez vozača u Los Anđelesu.

Licenca bi omogućila Waymu, koji već obimno posluje u San Francisku, da u potpunosti operiše svojim voznim parkom u Los Anđelesu, najvećem gradu Kalifornije, gde trenutno testira vožnje i omogućava nove vožnje samo uz poziv.

Komisija za usluge odmah nije odgovorila na zahtev za komentar Reutersa.

Kompanija je objavila na društvenoj mreži X da će sarađivati sa zakonodavcima Los Anđelesa, prvim reagovanjem i organizacijama iz zajednice kako bi pokrenula svoju uslugu prevoza putnika. Nisu pružene detalje o tome kada će usluga biti dostupna.

Waymo je ovog meseca najavio da će početi testiranje svojih potpuno autonomnih putničkih automobila bez ljudskog vozača na auto-putevima u Feniksu, Arizoni, gde trenutno nudi vožnje u metropolitanskom području. Takođe planira da posluje u Ostinu, Teksasu.

Kompanija je prošle godine odložila napore u razvoju komercijalne autonomne tehnologije za kamione uskoro nakon što je softver za autonomnu vožnju snažno došao pod regulatorni nadzor.

Cruise, jedinica za autonomna vozila kompanije General Motors, prošle godine je privremeno obustavila sve nadgledane i ručne vožnje automobila u Sjedinjenim Američkim Državama nakon što je nesreća dovela do obustave operacija autonomnih vozila.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter