POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Xoom, servis kompanije PayPal omogućiće vlasnicima debitnih kartica da prime sredstva u roku od nekoliko minuta

Međunarodna usluga za transfer novca kompanije PayPal, Xoom, kompanije za finansijsku tehnologiju, najavila je novi proizvod koji omogućava korisnicima u Sjedinjenim Državama da šalju novac direktno korisnicima Visa debitnih kartica.

U nedavnoj najavi, PayPal je pomenuo da je Xoom postao partner sa firmom za finansijske usluge Visa, omogućavajući vlasnicima debitnih kartica da primaju sredstva direktno od Xoom-a.
Ova funkcija je dostupna u 25 zemalja, uključujući Filipine, Šri Lanku, Tajland, Ukrajinu i Vijetnam.

Sa novopokrenutom funkcijom, korisnici mogu pristupiti sredstvima za nekoliko minuta, eliminišući potrebu da čekaju pet radnih dana, što je prosečno vreme čekanja za bankovne transfere.

Wei-Lin Lee, potpredsednik PayPal-a za doznake, rekao je da bi nova usluga mogla da pomogne ljudima tokom zime i praznika. Li je objasnio da su mnogi kupci u to vreme slali novac svojim prijateljima i porodici širom sveta i da je to trebalo brzo da se uradi. Izvršni direktor veruje da će novoprošireni servis pomoći korisnicima širom sveta.

Šef kompanije Visa Direct North America, Janilsa Gonzalez-Ore, prepoznala je povećanu potražnju za „digitalnim rešenjima koja pomažu u uklanjanju barijera“ za ljude koji žele da šalju novac globalno.
Izvršna vlast veruje da će novo rešenje biti od pomoći u tom pogledu.

U međuvremenu, PayPal sve više pokriva sve frontove u vezi sa finansijskim transakcijama.
Pored poboljšanja ponude proizvoda u prekograničnim transakcijama, kompanija je takođe prihvatila kriptovalute. 2021. godine, ova kompanija za finansijske usluge omogućila je kripto trgovinu za klijente u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Kompanija je takođe 2022. godine počela da dozvoljava prenose digitalnih sredstava sa PayPal-a na spoljne novčanike i berze.

Unutar kripto sfere, prekogranična plaćanja za preduzeća se ponekad povezuju sa Ripple-om, firmom koja stoji iza XRP tokena, koja je upletena u tekuću pravnu bitku. Slično Bitkoin-u, koji stvara ekonomiju bez granica, Rippleov fokus je bio da institucijama pruži sistem poravnanja u realnom vremenu.
U 2018. godini, kompanija je pokrenula svoj pilot program prekograničnih plaćanja, uz značajne uštede vremena i troškova od strane institucija.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter