POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Za Starbucks, izazovi u Kini će verovatno postati jači: 5 velikih smanjenja procena analitičara

Starbucks srezan zbog izazova u Kini

TD Cowen je snizio rejting Starbucksu sa “Outperform” na “Market Perform” i smanjio ciljanu cenu sa 117,00 dolara na 107,00 dolara.

Analitičari su istakli zabrinutost zbog makroekonomskih i konkurentskih pritisaka u Kini, koje očekuju da će predstavljati izazove za prodaju u istim prodavnicama kompanije Starbucks u toj zemlji.

Primetili smo da se povećava investitorska priča o Kini (~16% EBIT za 2025.) za koju brinemo da će se nastaviti s obzirom na sličnosti sa Yum-om oko 2005. godine, kada je Kina započela deceniju dominacije investitorske pažnje. Iako smo zadovoljni performansama Starbucks Kine u trećem kvartalu (jun), vidimo rizik da će izazovi u Kini postati jači umesto slabiji.

Akcije su zatvorene sa padom od 1,5% na 95,29 dolara.

Lazard snižen na “Sell” kod Goldman Sachsa

Finansijska savetodavna kompanija Lazard je snižena na “Sell” kod Goldman Sachsa, a ciljna cena je snižena za 5 dolara na 32 dolara, kako je izvestila InvestingPro u realnom vremenu.

Sniženje je došlo zbog onoga što analitičari smatraju skupom vrednošću:

“Po našem mišljenju, vrednost LAZ-a deluje blago precenjeno, s obzirom da se trguje uglavnom u skladu sa svojim istorijskim prosekom (kao i vršnjaci), suprotstavljeno izazovnijem rastu, posebno u kratkom roku.”

Akcije su izgubile 1,3% tokom sesije i završile na 32,96 dolara.

Pad PayPal-a zbog sniženja rejtinga

Akcije PayPal-a su pale nakon što je MoffettNathanson u ponedeljak snizio rejting akcije sa “Outperform” na “Market Perform”, a ciljna cena kompanije za online plaćanja snižena na 75,00 dolara sa 115,00 dolara.

Potez je došao pred dolazak novog izvršnog direktora, Alexa Chrissa, koji će zameniti sadašnjeg izvršnog direktora Dana Schulmana:

Iako se radujemo novom početku PayPala pod novim izvršnim direktorom Alexom Chrissom, verujemo da će kompaniji, nažalost, i dalje biti izazovan put u narednoj godini. Kao rezultat toga, “pritisnuli smo dugme za resetovanje”.

Kompanija i dalje očekuje da će rast bruto profita PayPala ostati “slab”, ili u niskim jednocifrenim procentima.

Akcije su pale 2% u ponedeljak i izgubile dodatnih 1,2% u utorak na 62,19 dolara.

Bernstein započeo praćenje kompanije Arm Holdings sa rejtingom “Underperform”

Bernstein je započeo praćenje kompanije Arm Holdings sa rejtingom “Underperform” i ciljanom cenom od 46,00 dolara u ponedeljak.

Analitičari smatraju da je prerano nazvati Arm pobednikom u oblasti veštačke inteligencije i ostaju konzervativniji po pitanju sposobnosti kompanije da brzo postigne visoke stope naknade.

Bernstein predviđa umeren rast za Arm u mobilnoj industriji i upozorava da konkurencija od strane RISC-V i ograničeno prisustvo na kineskom tržištu predstavljaju rizike za rast Arm-a tokom naredne dve do tri godine.

Akcije su pale 4,5% u ponedeljak, a zatim su izgubile dodatnih 4,9% u utorak i završile na 55,14 dolara.

Dropbox snižen na “Market Perform” kod William Blair

Akcije Dropbox-a su pale nakon što je William Blair snizio rejting kompanije sa “Outperform” na “Market Perform” u ponedeljak.

Sniženje je došlo zbog zabrinutosti u vezi sa ograničenim organskim rastom prihoda kompanije u 2024. godini, sumnje u njenu strategiju rasta i monetizaciju korisničke baze, kao i ograničenog prostora za proširenje marže, posebno dok ulaže u generativnu veštačku inteligenciju.

Akcije su pale 1,4% u ponedeljak, dok je utorak doneo blagi pad na 26,50 dolara.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter