POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Zaposlenima u kompaniji Samsung zabranjeno je korišćenje alata za veštačku inteligenciju nalik ChatGPT-u

Zabrana u celoj kompaniji sprečava zaposlene u kompaniji Samsung da pristupe generativnim AI alatima na svim uređajima i internim mrežama u vlasništvu kompanije Samsung.

Samsung je najnoviji entitet koji je zauzeo stav protiv novih alata generativne veštačke inteligencije (AI) jer se brzo infiltriraju u glavne globalne industrije.

Prema Bloomberg izveštaju od 2. maja, kompanija će zabraniti upotrebu generativnih AI alata kao što je ChatGPT među svojim zaposlenima. Ova nova politika dolazi nakon što je osoblje Samsunga otpremilo „osetljivi kod“ na platformu.

Samsung je rekao osoblju da kako interesovanje za AI platforme raste, tako rastu i bezbednosni rizici. Interni memorandum je istakao zabrinutost zbog podataka koji se šalju na AI platforme i njihov potencijal da se čuvaju na spoljnim serverima sa malo kontrole za preuzimanje ili brisanje.

„Štab pregleda bezbednosne mere kako bi stvorio bezbedno okruženje za bezbedno korišćenje generativne veštačke inteligencije za poboljšanje produktivnosti i efikasnosti zaposlenih.“

Međutim, nastavljeno je da dok takve mere ne budu na snazi, kompanija „privremeno ograničava upotrebu generativne veštačke inteligencije“. Ovo uključuje zabranu upotrebe generativnih AI alata na računarima, tabletima, telefonima i internim mrežama u vlasništvu kompanije Samsung.

0x0 1
Izvor: Forbes

Pored toga, od svih zaposlenih koji koriste takve alate na ličnim uređajima zatraženo je da ne dostavljaju nikakve informacije o kompaniji ili u suprotnom rizikuju „disciplinske mere do i uključujući prestanak radnog odnosa“.

Samsung je u aprilu sproveo interno istraživanje u vezi sa generativnim AI alatima, u kojem 65% ispitanika veruje da tehnologija predstavlja bezbednosni rizik.

Samsung nije jedina velika kompanija koja je izrazila zabrinutost zbog nove tehnologije. Od početka godine, kompanije kao što su JPMorgan, Bank of America, Goldman Sachs i Citigroup su ograničile ili zabranile upotrebu alata kao što je ChatGPT.

Međutim, mnoge od istih kompanija su u procesu razvoja sopstvenih AI alata.
JPMorgan je kreirao alat zasnovan na ChatGPT-u koji analizira izjave Federalnih rezervi da bi dešifrovao trgovačke signale. Samsung takođe radi na AI alatu za prevođenje i sumiranje dokumenata.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter