POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Zašto Vitalik Buterin premešta velike količine ETH na Bitstamp i Coinbase?

Vitalik Buterin, programer koji je suosnivač druge najveće blockchain platforme Ethereum, ponovio je transfer ETH-a. Prema nedavnoj objavi na X, korisničkom nalogu @lookonchain koji prati “Smart Money” novčanike i druge velike adrese koje premeštaju svoju kriptovalutu, odredište ovog transfera verovatno je berza Bitstamp.

Vitalik često premješta ETH na Bitstamp i Coinbase (NASDAQ:COIN) Vitalik je nedavno često premještao ETH sa svoje adrese na berze, što je izazvalo spekulacije svaki put u vezi svrhe ovih transfera. Ovog puta je prebacio 1.000 ETH (vrijednih oko 1,64 miliona dolara) na berzu. Prema istom izvoru, u poslednja dva mjeseca, suosnivač i predvodnik Ethereum-a je poslao 4.400 ETH (više od 7 miliona dolara u fiat valuti) na Bitstamp.

Kako je U.Today prethodno izvijestio, pre otprilike dvije nedelje, prema istom istraživačkom alatu za blockchain Lookonchain, Buterin je prebacio otprilike Coinbase – tada je vrijednost iznosila oko milion dolara. Mjesec dana prije toga, prema navedenom izvoru, Vitalik je poslao 600 ETH na istu destinaciju sa namjerom da proda te kovanice.

Svaki put kad je prebacio Ethereum na berze, to nije imalo poseban uticaj na cijenu te imovine.

Masivno povučeno 110.000 ETH sa berzi Kako je pre dva dana izvijestio agregator podataka na blockchainu Santiment, nepoznati veliki investitori su prebacili ogromnu sumu u fiat valuti sa centralizovanih berzi. To je najveće povlačenje Ethereum-a sa CEX-ova od 21. septembra. Ukupna zalihana Ethereum-a koju drže berze sada je na najnižem nivou u više od 5,5 godina, dok je zalihana ETH-a izvan berzi dostigla najviši nivo od 115,88 miliona ETH, prema podacima Santiment-a.

Nakon velikog crvenog svećnjaka u četvrtak koji je spustio ETH za 1,66%, druga najveća kriptovaluta je uspjela da nadoknadi ovu štetu i ponovno se popela na nivo od 1.639 dolara. To je trenutna cijena na kojoj se trguje u trenutku pisanja ovog teksta.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter