POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Zastrašujuća statistika: 3 milijarde dolara ukradeno 2022. u „Hacktobru“, udvostručivši se od 2021.

Oktobar je oborio sve rekorde po kripto eksploatacijama i količini opljačkanog digitalnog plena – prema najnovijim podacima – u skladu sa svojim novim imenom „Hacktober“.

  1. oktobra, blokčejn bezbednosna firma PeckShield objavila je na Twitter-u neke strašne statistike za mesec, prijavivši ukupno 2,98 milijardi dolara ukradene digitalne imovine zaključno sa 31. oktobrom 2022, što je skoro duplo više od 1,55 milijardi dolara izgubljenih tokom cele 2021.

„Hacktober“ je uvideo oko 44 eksploatacije koja utiču na 53 protokola, dodaje se.
Prestupnici su pobegli sa ogromnih 760 miliona dolara mesečno. Međutim, 100 miliona dolara je vraćeno.

Posle oktobra, mart je bio drugi mesec po broju hakovanih sredstava, sa nešto manje od 710 miliona dolara ukradenih. Većina toga je bila eksploatacija Ronin bridge-a, što je dovelo do krađe kripto imovine od 625 miliona dolara.

Najveći eksploat za oktobar bio je daleko BNB lanac koji je izgubio 586 miliona dolara, prema PeckShield-u. Naveo je Mango Markets DeFi protokol kao drugi, uprkos tome što je uključivao sporazum sa eksploatatorom da vrati deo sredstava.

U oktobru je bilo nekoliko drugih značajnih eksploatacija, prema DeFiYield-ovoj bazi podataka Rekt. To uključuje platformu za prinos na kriptovalute Freeway, koju je klasifikovao kao povlačenje tepiha od 60 miliona dolara, Transit Swap, koji je izgubio 29 miliona dolara, Team Finance koji je dobio 13 miliona dolara i Moola Market, izgubivši 9 miliona dolara.

DeFiIield je objavio sopstveni izveštaj 1. novembra, koji opisuje užasno stanje hakfesta koji se održao prošlog meseca.

Tvrdi da je više od milijardu dolara izgubljeno zbog kripto prevara u oktobru, iako uključuje ono što smatra kao povlačenje tepiha i Ponzis pored direktnih eksploatacija protokola. DeFiYield je prijavio ukupno 35 incidenata za mesec, od kojih je 15 bilo povlačenje tepiha.

U svetlijoj noti, izveštaj je naveo da je do sada 2022. vraćeno skoro 890 miliona dolara u kripto fondovima.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter