POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Zlato se oporavilo nakon blagog pada dolara

Cene zlata su se u utorak stabilizovale nakon što su zabeležile neke dobitke na prethodnoj trgovačkoj sesiji. Slabi podaci uslužnog sektora u SAD podstakli su opklade da se najveća svetska ekonomija hladi.

Žuti metal se oporavio sa najnižih vrednosti u više od dva meseca nakon što su podaci u ponedeljak pokazali da je američki uslužni sektor jedva porastao u maju, prekinuvši mesece snažnog rasta jer se tržište rada ohladilo.

Podaci su podstakli i blago slabljenje dolara, udaljavajući ga od skoro 11-nedeljnih maksimuma koji su nedavno postignuti. Ovo je koristilo većini metala, posebno zlatu.

Cena spot zlata iznosila je ravno na 1.961,16 dolara po unci, dok su fjučersi zlata porasli za 0,2% na 1.977,45 dolara za uncu. Oba instrumenta su porasla za preko 0,6% u ponedeljak nakon američkih podataka.

Međutim, uprkos nedavnim dobitcima, zlato se trgovalo u velikoj meri u ograničenom rasponu pošto su se tržišta umirila pred odluku Federalnih rezervi o kamatnoj stopi sledeće nedelje. Trgovci su podeljeni oko toga da li će centralna banka povećati ili pauzirati rast kamatnih stopa, nakon mešovitih signala o kretanju privrede tokom protekle nedelje.

Izvor: Investing

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter