POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Zoom kvartalni prihodi nadmašili očekivanja

Zoom Video Communications, kompanija za komunikacione tehnologije, prijavio je u prvom kvartalu zaradu po akciji od 1.16 dolara naspram očekivanih 0.99 dolara. Kvartalni prihod od 1.1 milijardi dolara nadmašio je konsenzusnu procenu analitičara od 1.08 milijardi dolara. 

Kompanija je ostvarila profit od 15.4 miliona dolara naspram 113.7 miliona dolara godinu dana ranije. Ipak, rezultat je nadmašio očekivanja analitičara koji su prognozirali gubitak od 67.8 miliona dolara.

Zoom predviđa prihod između 1.11 i 1.12 milijardi dolara, kao i prilagođenu zaradu između 1.04 i 1.06 dolara po akciji u drugom kvartalu, što je u skladu sa procenama analitičara. Kompanija je takođe povećala svoja očekivanja za fiskalnu 2024., predviđajući prihod između 4.47 milijardi dolara i 4.49 milijardi dolara.

Troškovi istraživanja i razvoja porasli su za 25% na približno 106 miliona dolara. Kao procenat ukupnog prihoda, rashodi za istraživanje i razvoj su porasli na 9,6% sa 7,9% u prvom kvartalu prošle godine, što odražava ulaganja kompanije u proširenje portfelja proizvoda, uključujući Zoom kontakt centar, AI i još mnogo toga. Inovacije će ostati glavni prioritet za Zoom u narednim godinama. Troškovi prodaje i marketinga porasli su za 4% u odnosu na prethodnu godinu na 278 miliona dolara.

Cena akcija je pala 0.91% na 70.76 dolara a trenutna vrednost kompanije iznosi 20.65 milijardi dolara.

Izvor: Market Watch

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter