POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Alibaba potukla očekivanja- prihod nadmašio procene!

Alibaba (NYSE:BABA), kineski gigant u oblasti e-trgovine, objavio je u četvrtak prilagođeni dobitak za fiskalni prvi kvartal koji je premašio procene analitičara, podstaknut snažnom potrošnjom potrošača tokom velikog događaja u kupovini u Kini u junu.

Ova tehnološka kompanija je takođe saopštila da će planovi za podelu kompanije na šest poslovnih segmenata biti implementirani od kvartala koji se završava 30. juna.

Nedavni ekonomski podaci, uključujući podatke ranije ovog meseca koji pokazuju kontrakciju potrošačkih cena, izazvali su zabrinutost u vezi sa sporim oporavkom Kine, drugog najvećeg svetskog ekonomskog tržišta, nakon pandemije.

Međutim, ukupni prihodi na Alibaba platformama za maloprodaju, Taobao i Tmall, su i dalje porasli za 12% tokom juna kvartala, dostižući iznos od 114,95 milijardi juana (1 juan = 0,1387 dolara), podstaknuti povećanom kupovinom tokom “618” shopping festivala.

Grupni prilagođeni bruto operativni dobitak pre kamata, poreza, amortizacije i amortizacije (EBITDA) je porastao za 27% u odnosu na prošlu godinu, dostižući iznos od 52,05 milijardi juana, što je iznad očekivanja od 44,77 milijardi juana.

Takođe, Alibaba-ina divizija za cloud tehnologije je porasla na 25,12 milijardi juana zahvaljujući, između ostalog, potražnji za njenim proizvodima za veštačku inteligenciju, što je najnoviji znak sve većeg interesovanja za ovu tehnologiju.

Akcije Alibaba-e, koje su listirane na američkim berzama, završile su trgovanje sa rastom od 3,7% u četvrtak.

Saznaj kako da pametno investiraš i profitiraš na berzi ovde.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter