POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Američki dolar pod uticajem podataka o zapošljavanju u SAD

Američki dolar je blago oslabio u četvrtak nakon slabih podataka o zapošljavanju, dok je evro ojačao uprkos slabim ekonomskim izgledima.

Indeks dolara, koji prati vrednost dolara u odnosu na korpu od šest drugih valuta, trgovao se 0.1% niže na 106.442, tik ispod svog nedavnog najvišeg nivoa u proteklih 11 meseci.

Podaci o zapošljavanju objavljeni u sredu pokazali su da je broj radnih mesta u SAD-u povećan znatno manje nego što se očekivalo u septembru, što ukazuje na to da se tržište rada itekako hladi.

To je podstaklo sumnje da bi Federalne rezerve mogle biti sklonije povećanju kamatne stope ove godine, što je dovelo do pada prinosa na američke državne obveznice s najviših nivoa u poslednjih 16 godina.

Dolar je nedavno imao snažnu podršku, podstaknut neumornim nizom snažnih američkih podataka, što je sugerisalo da će američka centralna banka održavati više kamatne stope duže vreme.

EUR/USD je porastao 0,1% na 1,0509, iznad ovonedeljnog svežeg minimuma od 1,0448, zahvaljujući slabosti dolara. Međutim, ovi dobitci mogli bi biti privremeni jer ostaju slabi izgledi evrozone.

Nemački izvoz je pao više nego što se očekivalo u avgustu, i to 1,2% u odnosu na prethodni mesec, pokazali su podaci u četvrtak.

Podaci objavljeni u sredu pokazali su da su maloprodaja u evrozoni opala za 1,2% u avgustu, dok je finalni indeks poslovnih menadžera ukazivao na to da se ekonomija evrozone verovatno smanjila u prošlom kvartalu, što čini recesiju u drugoj polovini godine verovatnijom.

Saznaj kako da pametno investiraš i profitiraš na berzi ovde.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter