POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Top 10 adresa Ethereum-a kontroliše 34,2% ukupne ponude

Prema Santimentu, platformi za tržišne informacije, deset najvećih adresa na Ethereumu su akumulirale u poslednjih pet godina i trenutno kontrolišu 34,6% ukupnog snabdevanja što je ekvivalentno 120,15 miliona ETH, odnosno porast sa 11,2%.

U međuvremenu, Etherscan, Ethereum istraživač blokova, otkriva ključne bilanse računa u ETH, pokazujući da Beacon Deposit Contract drži 27.984.650 ETH (23,3%).

Drugi računi sa značajnom količinom ETH uključuju one denominovane u Wrapped Ethereumu (wETH) sa 3.361.754 ETH (2,8%), i “Binance 7” sa 1.996.008 ETH (1,7%).

Analiza podataka otkriva da najveći deo pripada entitetima, a ne pojedincima. Ipak, to ne opovrgava postojanje velikih posednika (kitova) ETH-a.

Podaci iz Glassnode takođe pokazuju da je aktivna ponuda ETH-a na najvišem nivou u poslednjih 5 meseci, sa 10.018.878,755 ETH, što ukazuje na to da ova kriptovaluta aktivno cirkuliše među trgovcima.

Činjenica da se veliki vlasnici na ETH akumuliraju, se poklapa sa postojećim regulatornim izazovima u klasifikaciji digitalnih sredstava kao hartija od vrednosti ili dobara.

Nedavna tužba koju je američka Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) podnela 5. juna protiv Coinbase (NASDAQ:COIN) i Binance-a, u kojoj Gary Gensler nije jasno označio Ethereum kao hartiju od vrednosti, naglašava ovu situaciju.

Zbog decentralizovane prirode javnih registara, kriptovalute je teško kategorizovati te se debate o njihovoj klasifikaciji i dalje nastavljaju.

U intervjuu za CNBC 10. avgusta, Joseph Lubin, izvršni direktor ConsenSys-a i suosnivač Ethereuma, podelio je svoje mišljenje o statusu ETH i kripto sredstava.

U svetlu tužbe SEC-a koja je prvo uticala na cene Bitcoina i Ethereuma, zajednica i dalje čeka stav regulatora o pravnom statusu ETH-a i mogućim implikacijama na tržište.

Možda će vas zanimati i:

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter