POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Američki fjučersi jutros pali! Da li je oktobar zaista “ukleti mesec” za akcije?

Fjučersi vezani za Dow Jones Industrial Average su pali za 130 poena, odnosno 0,4%. S&P 500 fjučersi su pali 0,5%, zajedno sa Nasdaq-100 fjučersima.

Na početku trgovačke sesije u utorak, Nasdaq Composite je bio u minusu 5,4% u septembru, dok su S&P 500 i Dow izgubili 3,8% i 2,1%. Među katalizatorima koji su gurnuli akcije niže ovog meseca je i upozorenje Federalnih rezervi da vidi sporije smanjenje kamatnih stopa naredne godine. Ova vest je gurnula referentnu kamatnu stopu na desetogodišnje obveznice na nivoe koji nisu viđeni od 2007. godine.

Investitori se ovog vikenda takođe suočavaju sa pregovorima u Vašingtonu, jer se zakonodavci nadaju izbegavanju zatvaranja vlade koje bi moglo da se desi već 1. oktobra ako Kongres ne postigne sporazum o budžetu.

Iako je oktobar poznat kao “prokleti mesec” zbog kriza iz 1929. i 1987. godine, takođe ima reputaciju “ubice medveda”, prema “Stock Trader’s Almanac“.

” Iako oktobar obično spada među volatilnije mesece u godini, to je i mesec u kojem obično vidimo odlične prilike za kupovinu, jer dolazi pre novembra i decembra, perioda koji su sezonski snažni za tržišta”, rekla je Meri En Bartels, glavna investiciona strateginja u Sanctuary Wealth.

Što se tiče ekonomske statistike, investitori će u utorak obratiti pažnju na izveštaj o građevinskim dozvolama za avgust pre otvaranja tržišta, kao i na podatke o prodaji novih kuća za prošli mesec. Isto tako, očekuje se izveštaj o poverenju potrošača za septembar.

Saznaj kako da pametno investiraš i profitiraš na berzi ovde.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter